Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Zihinsel engelli gencin okuma azmi

Zihinsel engelli gencin okuma azmi

Elazığ’ın Ağın ilçesinde zihinsel engelinin yaşam standardını yüzde 80 oranında etkilediği raporu bulunan 34 yaşındaki Hüseyin Yıldız…

Elazığ`ın Ağın ilçesinde zihinsel engelinin yaşam standardını yüzde 80 oranında etkilediği raporu bulunan 34 yaşındaki Hüseyin Yıldız, açık liseye devam ediyor.

Yıldız`ın annesi Remziye Yıldız, yaptığı açıklamada, oğlunun, lise birinci sınıftayken amcasının oğluyla balık tutmaya gittiği sırada tekneden düşerek boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi. Oğlunun, kurtarılmasının ardından kendisini toparlayamadığını, kendi kendine konuşmaya başladığını anlatan Yıldız, “Tedavi için Elazığ, Malatya ve Diyarbakır`daki doktorlara gittim, çare bulamadılar. Paramız olmadığı için daha büyük şehirlerdeki doktorlara götüremedim. Hüseyin, uzun süre eve kapandı, dışarıya çıkmadı“ dedi.

Hüseyin`e engelli maaşı bağlanabilmesi için 2007 yılında heyet raporu aldıklarını, raporda oğlunun zihinsel engelinin, yaşam kalitesini yüzde 80 oranında olumsuz etkilediğinin belirtildiğini dile getiren Yıldız, maaşla oğlunun bazı ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti. Oğlunun geçen yıl televizyonda açık lise eğitimi ve bu şekilde liseyi dışardan bitirenleri görmesinin ardından açık liseye kayıt yaptırdığını ifade eden Yıldız, “Eğitimle Hüseyin`in tekrar eski haline döneceğini ve liseyi bitireceğini düşünüyorum. Evde durmuyor. Derslerine genelde ev dışında, yollarda, banklarda oturarak çalışıyor“ dedi.Hüseyin Yıldız da okumayı çok sevdiğini belirterek, “Okulu yarıda bırakmıştım.

Bitirmek, lise diplomasını almak istiyorum. Bana öğretmenlerden ve vatandaşlardan büyük destek var. Herkes derslerimi soruyor. Okumak çok güzel“ diye konuştu. Halk Eğitim Müdürü Murat Baltacı, bu eğitim yılında açık liseye kayıt yaptıran Hüseyin`in iki dönemde girdiği 39 dersin 12`sinden geçerek 22 kredi sahibi olduğunu söyledi. Hüseyin`in 170 kredi daha aldığında liseyi bitirmiş olacağını anlatan Baltacı, “Hüseyin`i çok azimli görüyorum. Nerede görsem elinde kitap var. Kendisini yıllardır tanırım. Devamlı kendi kendine konuşan, konuşurken kendine kızan biriydi. Şimdi kitaplarla meşgul oluyor ve çok sakin davranıyor“ dedi.

Bir yanıt yazın