Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş
Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi “15 Ekim Beyaz Baston ve Körler Günü” nedeniyle dayanışma toplantısı ve eğlence düzenledi. Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Süha Sağlam’ın da katıldığı dayanışma toplantısında Uşaklı görme engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

15 Ekim Beyaz Baston ve Körler Günü” nedeniyle düzenlenen dayanışma toplantısı Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıya Uşak Milletvekilleri Nuri Uslu ile Mustafa Çetin, AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahir Çetintürk, Uşiak Barosu Başkanı Avukat Rıza Albay, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Avukat Süha Sağlam, Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mesut Yurt ve Uşaklı dernek üyeleri katıldı. Müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen dernek üyeleri kendilerine gösterilen ilginden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Toplantıda bir konuşma yaparak dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Avukat Süha Sağlam, Türkiye genelinde 32 şube ve 7 bin üyeleri olduğunu söyledi. Yeni kurulan Uşak Şubesinin ilk kez bir etkinlik düzenlediğini ve Uşaklı porotokol üyelerinin derneğe gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Süha Sağlam şunları söyledi; “1950 yılında kurulan derneğimiz 59 yıldır görme engeli vatandaşlarımızın haklarını aramak için çalışıyor. Ülkemizin her yerinde engelli vatandaşlarımızın haklarını aramak için var gücümüzle mücadele veriyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle sorunlarımızı kamuoyuna taşımaya çalışıyoruz. Bu amaçla bazı yayınlarımızda var. Amacımız görme engeli vatandaşlarımızın eğitim ve kültür seviyelerini yükseltip topluma kazandırmaktır. Görme engeli nedeniyle dünyadaki güzellikleri görmekten mahrum olan üyelerimiz değişik sorunlarla da karşılaşıyor. Biz bu sorunların aşılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çabamıza herkesin yardımcı olmasını bekliyoruz”

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Serkan Çiğdem ise kısa süre önce kurulan derneklerinin Uşak protokolü tarafından desteklendiğini gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Toplantıya katılan milletvekilleri ve diğer yetkililer de derneğin her türlü faaliyetine gerekli desteği sağlayacakları sözünü verdi.

Konuşmaların ardından Uşaklı görme engeli vatandaşlar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Haber Fx

Bir yanıt yazın