Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Battalgazi Belediye Gönüllü Kadın Komisyonları tarafından engellilere yönelik olarak bir konferans düzenlendi.


Battalgazi Belediyesi Mustafa Yılmaz Sosyal Tesislerinde düzenlenen konferansa Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da katılırken, konuşmacı olarak ise Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ayi Haydar Koyun katıldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bizim anlayışımızda, bizim düşüncemizde özürlü diye bir kavram yoktur, engelli diye bir kavramda yoktur. İnsanları genel olarak değerlendirdiğimizde, her insanın eksik bir yeri vardır. Hatta bizim toplumumuzda atalarımız şöyle bir ifade kullanmıştır, ‘Hatasız dost arayan, dostsuz kalır.’ Olayı bu şekilde değerlendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.
Gürkan, engelli vatandaşlardan gelecek olan çözüm taleplerine her zaman açık olduklarını söyledi.
Konferansta Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ayi Haydar Koyun, özürlülerin temel hak ve hukukları konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

Medya365

Bir yanıt yazın