Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Down sendromlular için CHOPiN gecesi

Down sendromlular için CHOPiN gecesi

Ankara Anıttepe Leo Kulübü öncülüğünde, down sendromlu çocuklar yararına Polonya Büyükelçiliği’nde Chopin Gecesi düzenlendi.

Büyükelçi Marcin Wilczek ve eşi Malgorzata Wilczek’in ev sahipliği yaptığı gecede, ünlü besteci Chopin’in eserleri sunuldu.

Polonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen geceye çok sayıda kulüp üyesi ve yardımsever katıldı. Konsere, Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek ve eşi Malgorzata Wilczek ev sahipliği yaptı. Gece, geçtiğimiz ay Rusya’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Polonyalılar anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Çocuklara yaradım

Konser öncesinde konuşma yapan Büyükelçi Marcin Wilczek, dünyanın en önemli piyanist ve bestecilerinden Chopin’in 200. doğum yılını kutladıklarını belirterek, geceye katılanlara teşekkür etti. Büyükelçi sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu akşam ayrıca down sendromlu çocuklar yararına bir araya geldik. İhtiyacı olan çocuklara yardım ve katkı sağlama imkanı verilmesi bizim için büyük bir onur”.

300 down sendromlu

Gecede konuşma yapan Ankara Anıttepe Leo Kulübü Başkanı Mete Eryılmaz da, organizasyonun amacının, 300 down sendromlu çocuk için oyun alanı ve park yapılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Sosyal sorumluluk projelerine büyük hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Eryılmaz, birçok insanın engelli bireylerle bir araya gelmediğini, dolayısıyla onları tanımadığını belirtti.

Toplumdaki engelli vatandaşlara karşı yanlış bilincin değişmesi gerektiğini söyleyen Eryılmaz, onların da yazabildiğini, okuyabildiğini, resim yapabildiğini, normal bir bireyin yaptığı her şeyi yapabildiklerini anlattı.

Muhteşem ikili

Konserin ilk bölümünde piyanist Hande Dalkılıç, Chopin’in eserlerini çaldı. Yine Chopin’in eserlerinin sunulduğu ikinci bölümde ise Soprano Esra Abacıoğlu Akcan’a, piyanoda Maria Nowatna eşlik etti. Konser, izleyen dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Bir yanıt yazın