Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

“Engelleri Kaldırıyoruz”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren Kentimizde mimari engelleri kaldırmayı, engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere…

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren “Kentimizde mimari engelleri kaldırmayı, engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarını önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz” dedi.

Çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri de engelli vatandaşlara sağlanan yaşam koşulları olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren “Kentimizde mimari engelleri kaldırmayı, engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılmalarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarını önde gelen görevlerimiz arasında sayıyoruz.”dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kentsel Mimari Engellerin Kaldırılması” konulu panelin açılış konuşmasını yapan Eren “Aliağa Belediyesi olarak, kent dokusunun, mimari yapının engelli yurttaşlarımıza yaşam alanı tanıyacak şekilde düzenlemesi için projeler üretiyor ve bunları hızla hayata geçiriyoruz” dedi.

 

Zeytinli Park’a Engelliler Ünitesi

Aliağa’yı engelsiz bir kent yapmak için çalıştıklarını belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren Belediye olarak, kent dokusunun, mimari yapının engelli yurttaşlara yaşam alanı tanıyacak şekilde düzenlemesi için projeler ürettiklerini hayata geçirdiklerini belirtti. Eren “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimizle, otoparklarla, ücretsiz spor ve fizik tedavi olanaklarıyla, eğitim ve sağlık hizmetleriyle, kaldırımlardan yollara, bina girişlerinden sosyal paylaşım alanlarına kadar her noktanın engellilerimize kolaylaştırılmasıyla ve daha burada sayamayacağım birçok hizmetlerle Aliağa’da engelleri kaldırmaya çalıştık.” dedi. Engellilere yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili de Eren “Yakında yapımına başlanacak olan ve birçok ilde dahi olmayan Zeytinli Park Engelliler Ünitesi, görme engelliler yolu ve yeni yapılacak düğün salonunda da engelli yurttaşlarımız için büyük kolaylıklar ve hizmet noktaları bulunacak” şeklinde konuştu.

 

“Aliağa Belediyesi’nin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalar memnuniyet verici”

Aliağa Belediyesi’nin engellilere yönelik yapmış olduğu ve planladığı çalışmaları slayt sunum eşliğinde Belediye Mimarı Ferhat Avcıoğlu tarafından sunulmasının ardından başlayan panele Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Sorumlusu Avukat Serkan Aydoğan konuşmacı olarak katıldı. Paneli yöneten İzmir Yerel Gündem 21 Engelliler Çalışma Grubu üyesi ve Türkiye Kas Hastalıkları Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Türe Tunçbay Aliağa Belediyesi’nin engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirtti. İzmir genelinde yapılan 10. panel olduğunu belirten Tunçbay paneller içinde ilk defa öğrencilerin belediye tarafından davet edilmesinin kendisini duygulandırdığını söyledi. Tunçbay  “Bir toplumun kalkınması ve kalkınmanın sürdürülür olmasının en önemli faktör insandır. Amacımız belediyelerin her yönüyle engellilerin gereksinimlerini karşılayacak önlemleri alması. Fakat görüyorum ki Aliağa bunun farkında ve bilincinde. Bugün gerçekten çok duygulandım, ilk kez bir belediye toplantımıza öğrencileri getirmiş. Onlar bunun bilincinde olması bizi çok mutlu ediyor” dedi.

 

Fazıl Ölçer: Dünya’nın Barcelona’dan sonra 2. engelli dostu kent olmak istiyoruz

Amaçlarının İzmir’i engelli dostu kent yapmak olduğunu belirten Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer “Aliağa Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalara teşekkür ediyorum. Engellilere yönelik çok başarılı çalışmalar yapılmış. Umarım bu çalışmalar artarak devam eder.  Bizim amacımız “İzmir’i Barcelona’dan sonra dünyanın 2. engelli dostu kenti yapmak.  Bu kadar bilinçli halkımız varken neden olmasın diyoruz.  Belli bir bilincin, gönüllülüğün yerleştirilmesi ve yapılan projelerin desteklenmesi, bu projelerin sahiplenmesi ve hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 

“Herkes bu projeye gönülden destek olacaktır”

Türkiye’ de engelliler toplumun %10 u oluşturduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Sorumlusu Avukat Serkan Aydoğan da “ Maalesef engelliler toplumun hak ettiği hizmetlere ulaşamıyorlar, kamu hizmetlerinden yararlanamıyorlar, okula gidemiyorlar, spor tesislerinden, hastanelerden yaralanmıyorlar. Bu projenin anlamı da bu faaliyetlere, sosyal yaşantıya engellilerimizin de aynı şekilde katılması. Ama biz İzmir olarak toplumsal paylaşımı katılımı ön planda tutarak bu projeye hep birlikte destek vermeliyiz diye düşündük, meclis üyelerimizin, bürokratlarımızın, engelli çalışma grubumuzun katılımıyla 2010 yılını “Engelliler Yılı” olarak ilan ettik ve “İzmir Engelleri Kaldırıyor “projesini meclisten geçirdik. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bir adım atıyoruz, inanıyoruz ki herkes bu projeye gönülden destek olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın