Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Alaplı’da engelli bireylere yönelik Meslek Edindirme Kursu kapmasında Takı Tasarımcılığı Kursu’nun açılacağı bildirildi.

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Türkiye İş Kurumu ve Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile engelli bireylere yönelik Meslek Edindirme Kursu kapmasında Takı Tasarımcılığı Kursu’nun açılacağını bildirildi. 20 engelli kursiyerin ikişer gruplar halinde 2 ay süre kurs göreceğini belirten Korkut, kursiyerlerin hem meslek sahibi olacağını hem de kurs süresince günlük olarak 15 TL para alacaklarını kaydetti. Korkut, “Derneğimiz tarafından herhangi bir mesleği olmayan engelli bireylerin meslek öğrenmelerini sağlayarak kendiişlerini kurmalarına olanak hazırlamak, engellilerin kendilerini geliştirmeleri beceri ve yetenekleri doğrultusunda bir şeyler üretmelerine yardımcı olmak, engellilerimizin de toplumsal yaşama ve iş hayatına aktif katılımını sağlayabilmek için derneğimiz, Türkiye İş Kurumu ve Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla Takı Tasarımcılığı Kursu düzenlenmiştir. Bu kursa katılmak isteyen engellilerin 30.09.2009 tarihine kadar Rampalı Çarşı’da bulunan derneğimize şahsen başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Haberciniz

Bir yanıt yazın