Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Engellilerin Artık Ağacı Var

Engellilerin Artık Ağacı Var

Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında üniversite öğrencileri ile zihinsel engelliler ağaç dikti.

Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında üniversite öğrencileri ile zihinsel engelliler ağaç dikti. Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen programda ağaç diken engelliler duygusal anlar yaşadı.

Bağcılar Belediyesi’nin Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Engellilerin Sosyal Hayata Katılımı Projesi kapsamında engelli öğrencilerle üniversite öğrencileri birlikte ağaç dikti. Orman Haftası dolayısıyla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen ağaç dikme programına Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nden 30 öğrenci ile Bağcılar’dan zihinsel engelli 30 genç katıldı.

HER ÖĞRENCİ BİR ENGELLİ İLE İLGİLENDİ

Her bir üniversite öğrencisinin bir engelli ile ilgilendiği programda, her engelli adına bir çınar ağacı dikildi. Duygusal anların yaşandığı programda bazı engellilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bağcılar Belediyesi Zihinsel Engelliler Koordinasyon Birimi tarafından gerçekleştirilen programda zihinsel engelliler güzel bir gün geçirdi.

Bağcılar Belediyesi, Marmara Üniversitesi ile Engellilerin Sosyal Hayata Katılımını amaçlayan 14 haftalık bir Proje uyguluyor. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen proje kapsamında daha önce engelliler, Eyüp’deki Dolphinarium’da yunusların gösterisini izlemiş, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ni ziyaret ederek, olası depremde nasıl davranmaları gerektiğine dair seminer almıştı. Son olarak ise Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü’nde teknoloji laboratuarları gezilerek, Rektör Prof. Dr. Necla Pur ziyaret edilmişti.

Ebm Haber

Bir yanıt yazın