Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

 

Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi

Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi kapsamında şehirde yaşayan engellilerin ailelerine yönelik psikolojik destek ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülen “Engelsiz Gaziantep İçin Elele Projesi” kapsamında şehirde yaşayan engellilerin ailelerine yönelik psikolojik destek ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

GTO Meclis Salonu’nda düzenlenen ve Psikolojik Danışman Fatma Dinç Seyitoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere engelliler ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Seminerin açılışında konuşan GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, Oda olarak Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hacı Sani Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve Gaziantep MEKSA Vakfı işbirliğinde yürüttükleri “Engelsiz Gaziantep İçin El Ele Projesi”nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çeliktürk, bir yılı aşkın bir süredir devam eden ve Kasım 2010’da sona erecek proje kapsamında engelli vatandaşlara meslek kazandırmanın yanı sıra bilinçlendirilmelerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. ‘Engelli Yaşama Genel Bakış’ başlıklı sunumunu gerçekleştiren Psikolojik Danışman Fatma Dinç Seyitoğlu, engelli vatandaşların ve ailelerinin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olabilecek tavsiyelerle bulundu.

Sunumunda engellilerin bağımsız olabilmeleri ve toplumla bütünleşmeleri için belirli engelleri de aşmaları gerektiğini vurgulayan Seyitoğlu, “Engellilerin toplumla bütünleşmesinin önünde yoksulluk, eğitim, istihdam, ulaşım, fiziksel çevre, rehabilitasyon, konut, aile ve özel yaşam gibi birçok engel bulunmakta. Bu engellerin aşılması elbette mücadele ve bu mücadelenin verilebilmesi için yeterli bilinç gerekmekte. Engellilerimiz ‘Neden ben?’ sorusunu sormak yerine toplumun kendilerine yüklediği normal ve anormal kalıplardan kurtulup, farklılarını kabullenerek, kendisiyle barışık bir birey olma yolunu seçmeliler. ‘Ben bu halimle varım, tıpkı diğer insanların kendi halleriyle var oldukları gibi’ diyebildiklerinde kendilerine olan güvenleri artacak, yapabilecekleri şeyler fazlalaşacaktır.” dedi.

Seyitoğlu’nun sunumunun ardından engelliler ve aileleri günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlarını paylaşıp, bu sorunları nasıl aşabilecekleriyle ilgili sorular yöneltti.

Samanyolu Haber

Bir yanıt yazın