Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Esma Esad'dan engelli sporculara moral desteği

Esma Esad’dan engelli sporculara moral desteği

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın eşi Esma Esad, engelli sporcularla bir araya gelerek moral desteğinde bulundu.

Olimpiyatlar öncesi engelli sporcuları ziyaret eden Esma Esad,”Madalya alsanız da almasanız da sizler birer kahramansınız.” dedi.

Esma Esad, 25 Eylül – 03 Ekim tarihleri arasında Suriye’nin ev sahipliği yapacağı 7. Bölgesel Özel Olimpiyatlara katılacak olan engelli sporcular ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Esad, özel olimpiyatlarda en iyi sonuçları elde etme çabasında olan sporcu ve antrenörlere başarı dileklerinde bulundu.

Esma Esad, 23 ülkenin katılımıyla düzenlenecek olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri 7. Bölgesel Özel Olimpiyatlarını sadece bir spor değil aynı zamanda toplumsal bir olgu olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Olimpiyatlara yapılan hazırlıkların başarısında 800’den fazla gönüllü çalışan ve tüm illerden 55’ten fazla derneğin büyük katkıları bulunduğunu ifade eden Esad, sporcu ekibin geçen olimpiyatlara oranla 100 kişilik bir artışla 180’e ulaştığına dikkat çekti.

ASIL HEDEFİNİZ MADALYA OLMASIN

Esad, katılımcı sporcuları yenme ve yenilgiyi farklı bir şekilde düşünmeleri tavsiyesinde bulunarak madalya hesaplarından uzak durmalarını istedi. Esad, bu bağlamda katılımcı sporcuların, en önemli başarıyı sağladıklarını ve toplumun onlara bakış açılarını değiştirmeyi başardıklarını belirtti.

Sahip oldukları yüksek idealler, ısrar, irade, olanak ve yetenekleriyle engellilerin bunu çok iyi bir şekilde başardıklarını belirten Esma Esad, bu başarının madalya sayısı ve oyunlardan çok daha önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

“ENGELLİLER TOPLUMUN BİR PARÇASIDIR”

Olimpiyatlara katılan sporculara seslenen Esad, “Günümüzde engelli bir kişiyi topluma katmaktan bahsetmenin önemi yok. Çünkü o zaten toplumun bir parçasıdır. Bunu da sizler somut ve güçlü bir şekilde gösterdiniz.” diye konuştu.

Esad konuşmasında “Olimpiyatlar önümüzdeki süreç içinde sizin için önemli bir fırsattır. Nasıl ki Suriye toplumuna engellileri ve engellilerin sahip oldukları olanak, irade ve yetenekleri tanıttıysanız, başarılı ve ayrıcalıklı olabileceklerini gösterdiyseniz, şimdi de aynı şekilde olimpiyatlar süresince dikkatleri ve gözleri üstünüzde olacak tüm Arap ve bölge toplumlarına ideallerinizin, katkılarınızın, yeteneklerinizin ve olanaklarınızın büyüklüğünü ve göstermeniz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“MADALYA ALSANIZ DA ALMASANIZ DA SİZ BİRER KAHRAMANSINIZ”

Olimpiyatlara 23 ülkenin katılmasının teknik deneyimleri paylaşmada önemli bir fırsat teşkil ettiğine dikkat çeken Esad, nitelik açısından zengin ve belki de tek sayılan Suriye deneyimini de başkalarıyla paylaşma olanağı tanıdığını belirtti.

Esma Esad konuşmasını, katılımcılardan bu önemli olguyu hem kendilerine hem de başkalarına fayda sağlayacak şekilde kullanmalarını isteyerek,”Yarışmada ve olimpiyatlarda madalya alsanız da almasanız da hepiniz birer kahramansınız.” dedi. Esma Esad’a yakın ilgi gösteren sporcular, kendilerene veridiği moral desteği sebebiyle teşekkür etti.

Bir yanıt yazın