Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Görme engelliler de iğneye ip geçirecek

Görme engelliler de iğneye ip geçirecek

Görme engellilerin yaşama tutunmalarını kolaylaştıracak proje kapsamında iğneye ipliğin nasıl geçirileceğinden nasıl yemek yapılacağına…

Görme engellilerin yaşama tutunmalarını kolaylaştıracak proje kapsamında iğneye ipliğin nasıl geçirileceğinden nasıl yemek yapılacağına, mangal yakmaktan ayakkabı boyamaya kadar hayatın içinden birçok konu anlatılacak. Eğitimlere görme engelli olmayanlar da maskeyle katılıp empati sağlayabilecek.

GÖRME engellilerin iğneye ipliği geçirme, yemek yapma, mangal yakma, ayakkabı boyama gibi gündelik işleri yapmalarına imkan verecek “Körlüğün Geleceği” Projesi bugün başlayacak.

Türkiye Beyazay Derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, engellilerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında düzenlenen projede, eğitimcilerin eğitimi hedefleniyor.

Amerika’dan gelen uzmanlar tarafından körlük alanındaki en son gelişmelerin, yeni fikirlerin ve yeni rehabilitasyon yöntemlerinin Türkiye’de yaşayan görme engellilere aktarılması amacıyla 30 Mayıs-12 Haziran arasında gerçekleştirilecek proje ile görme engellilerin bağımsız hareket eden bireyler olması hedefleniyor.

Bir yanıt yazın