Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Hayata Beyaz Bastonla Tutunacak

Hayata Beyaz Bastonla Tutunacak

Karaman’da Görme Engelliler Hayata Beyaz Bastonla Tutunacak Karaman Belediyesi, Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal…

Karaman’da Görme Engelliler Hayata Beyaz Bastonla Tutunacak Karaman Belediyesi, Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği ile düzenlediği kampanya ile görme engellilere ücretsiz beyaz baston dağıtacak.

Karaman Belediyesi olarak her zaman görme engellilerin yanında olacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, “Doğuştan görme engelli olanlar ya da belli bir yaştan sonra görme yeteneğini kaybedenler, beyaz bastonla yürümeyi yeniden öğreniyor. Görme duyusunun kaybolmasıyla birlikte karanlığa gömülen görme engellilerin hayatını, bir nebze de olsa beyaz baston kolaylaştırıyor. Baston kullanarak yürümeyi öğrenen görme engelliler günlük ihtiyaçlarını karşılayabilirken, bu eğitimi alamayanlar ya evden hiç çıkmıyor ya da evden çıkabilmek için birisinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Bu bağlamda ‘göz’ diye adlandırılan beyaz baston sayesinde görme engelli vatandaşlarımız şehir içinde günlük ihtiyaçlarını giderebiliyor.” dedi.

Görme engellilerin yolda daha rahat yürüyebilmesi için insanları duyarlı olmaya çağıran Başkan Uğurlu sözlerini şöyle tamamladı: “Engellilerin sorunlarına çare bulmak için kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine büyük görev düşüyor. Belediye olarak Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği ile birlikte işbirliği yaparak ilimizde yaşayan görme özürlü vatandaşlarımıza ücretsiz beyaz baston dağıtacağız. Vatandaşlarımızın müracaatları, Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce kabul edilecek.”

Bir yanıt yazın