Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Namet'ten iş garatili meslek edindirme kursu

Namet’ten iş garatili meslek edindirme kursu

İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Çayırova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı…

İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Çayırova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin başlattığı “Gıda Teknolojileri” ile “Et ve Et İşlemeciliği” kurslarını tamamlayan 46 kursiyer düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

Fabrikanın konferans salonundaki sertifika töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, insan hayatında en önemli unsurun, kimseye muhtaç olunmadan yaşayabileceği, ayakları üzerinde durabileceği bir işinin olması olduğunu ifade etti.

İstihdamın, ülkenin kalkınmasında büyük önem taşıdığına işaret eden Topaca, “Özlemini duyduğumuz gelişmiş bir Türkiye için Namet gibi tesislerin sayısının hızla artması zorunluluktur” dedi.

Topaca, şöyle konuştu:

“Sanayinin ve sanayicinin önündeki engelleri kaldırmak, yatırıma teşvik etmek kamusal görevdir. Yatırımcının ve üreticinin önündeki engelleri kaldırmak, bürokrasiyi azaltmak her kamu görevlisinin görevidir. Ülkemizde Namet fabrikası gibi 100 tesis olsa, istihdam ve üretime yaptıkları katkı daha fazla olur.”

Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kayar ise Çayırova tesislerinde gıda endüstrisindeki teknoloji ve hijyen standartlarında Avrupa Birliği normlarının üzerine çıkmış durumda faaliyetlerini sürdürdüklerini ileri sürerek, istihdamı artırmanın, meslek edindirme ve gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesinin öncelikli faaliyetleri arasında yer aldığını kaydetti.

Nitelikli işgücünün, üretim kalitesinin en önemli unsurlarından birisi olduğuna dikkati çeken Kayar, şöyle devam etti:

“İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Çayırova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeyle Türk gıda sektörüne örnek olabilecek bir çalışma gerçekleştirdiğimiz kanısındayım. Eğitimlerini tamamlayan 46 arkadaşımıza sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz işsizliğin azalması ve dünya standartlarında üretim kalitesine uygun kalifiye iş gücünün yetiştirilmesidir. Bu nedenle bu kursları sürdürmek, nitelikli ve nicelikli olarak geliştirmek kararındayız.”

-GEBZE’DE KURSİYER SIKINTISI-

İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukçi ise Kocaeli’de işverenlerle birlikte ciddi anlamda istihdam projeleri yürüttüklerine işaret ederek, kursiyer bulmada sıkıntı yaşadıklarını bildirdi.

Kaşukçi, şu bilgileri verdi:

“Gebze bölgesinde kursiyer bulmada ve istihdam sağlamada sıkıntımız var. Dünya Engelliler Vakfı ile birlikte ilimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik 100 kişilik meslek edindirme kursu düzenleyeceğiz. İzmit’te sıkıntı yok ama Gebze’de kursiyer bulamıyoruz. Engelli bulabilirsek kursu başlatacağız.”

Konuşmaların ardından 752 saatlik “Gıda Teknolojileri” kursunu tamamlayan 6 kadın kursiyer ile 224 saatlik “Et ve Et İşlemeciliği” kursunu tamamlayan 40 erkek kursiyere sertifikaları verildi. Kursu başarıyla tamamlayan 46 sözleşmeli personelin, kadroya alındığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın