Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Nevşehir'de Sakatlar Haftası Etkinlikleri

Nevşehir’de Sakatlar Haftası Etkinlikleri

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, arsası Nevşehir Belediyesi tarafından karşılanan ve hayırsever işadamlarının katkıları ile halen yapım çalışmaları…

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, arsası Nevşehir Belediyesi tarafından karşılanan ve hayırsever işadamlarının katkıları ile halen yapım çalışmaları devam eden Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin Nevşehir’in yüz akı projelerinden biri olacağını söyledi.

Sakatlar Haftası nedeniyle Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım başkanlığındaki bir heyet Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ziyarette yaptığı açıklamada, Ürgüp yolu üzerinde projesi genişletilerek 200 zihinsel engelliye sabah,gece de 23 ü bayan,22 si erkek olmak üzere 45 zihinsel engellinin yararlanabileceği Nevşehir Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin yapım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Hedeflerinin engellisi ve engelli olmayanları ile yaşanabilecek bir Nevşehir’in tesis edilmesi olduğunu vurgulayan Ünver, Türkiye genelinde bir engellilere yönelik merkezde hem Milli Eğitim Müdürlüğü ve hem de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün aynı çatı içerisinde hizmet verebileceği tek merkez konumundaki Nevşehir Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ile engellilerin bir yandan meslek öğrenimi yaparken, diğer yanda oluşturulacak iş atölyeleri ile eğitim aldıkları alanda üretim yapmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Zihinsel Engellilerin ürettikleri ürünlerinin aynı merkezde oluşturulacak reyonda da satış işlemlerinin yapılacağı gibi, ürünlerin iç piyasaya da gönderilerek elde edilecek gelirlerin yine zihinsel engellilere aktarılacağını kaydeden Ünver “Nevşehir Belediyesi olarak 10 Milyon TL bedelli Pazar Yeri inşaatımız sürüyor, inşallah Ağustos’da açıyoruz. Diğer yanda Nevşehir Devlet Hastanesi tamamlanmak üzere, Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, Nevşehir Arsenik Arıtma Tesisi ve Terminal gibi bedeli önemli rakamlara veren projelere imza atıyoruz ama hiç birisi beni Nevşehir Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi kadar heyecanlandırmıyor. Nevşehir Belediyesi olarak hayırseverlerimizin de yardım ve destekleri ile önemli bir projeye daha imza atıyor.Tesisin Milli Eğitim Müdürlüğü bölümünü ilgilendiren alanı Hacı Rasim Uzer ve eşi Melahat Uzer yapıyor.Yaklaşık 400 bin TL’lik bir harcama ortaya çıkıyor. Merkezin tüm briket ihtiyacı hayırsever işadamımız Musa Ertaş tarafından karşılanıyor.Bu merkezdeki tüm beton işleri ise yine hayırsever işadamımız Hakan Arıdil tarafından karşılanıyor.Merkezin inşaatını üstlenen firma da bir tek kuruş bile kar almadan müteahhitlik hizmeti sunuyor. Bu işbirliği inanın bizi oldukça memnun ediyor.Ben burada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.Bu merkezin tüm Türkiye’ye örnek oluşturup,ülke genelimize yayılacağına inancım tam” dedi.

Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım’da bu merkezin yapımında kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerinden birinin verildiğini belirtti. Yıldırım ” Özürlü ailelerin de istediği bir birimi hizmete kazandırıyorsunuz. Sosyal Hizmetlerin de bu alanda olması bizleri gerçekten heyecanlandırıyor. Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneği ortaya çıkıyor. Hayırsever işadamlarının da birlikteliğini görüyoruz. Biz de bu katkıyı ortaya koyan hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Erol Mutlu, Kapadokya Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Filiz Sayın’ın yanı sıra Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Gümüşkent ve Ürgüp Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde kalan engelli ve yöneticilerin de hazır bulunduğu ziyarette,engelliler daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Ünver’e çeşitli hediyeler takdim etti.

Haber Fx

Bir yanıt yazın