Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Özürlülerin evde bakım hizmeti

Özürlülerin evde bakım hizmeti

Özürlü Vatandaşların Evde Bakım Hizmeti ile ilgili basın açıklaması.

30.06.2006 Tarih ve 26244 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘‘Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik’’ gereği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından her ay net bir asgari ücret tutarındaki para miktarı özürlünün bakımını üslenen bakıcısına verilmektedir. Bu para sürekli ödenen maaş olmayıp, engelli bireyin öz bakımının bakıcı tarafından yerine getirilmesi karşılığında verilir. Bakım değerlendirme heyeti tarafından yılda en az bir kez özürlünün ikametgâhında denetleme yapılıp, özürlünün öz bakım ihtiyaçlarının bakıcısı tarafından yerine getirilip getirilmediğine bakılır. Aşağıda belirtilen şartların yerine getirilmemesi durumunda ücret ödemesi durdurulmaktadır.

1. Yönetmeliğin 9. Maddesinde belirtilen ve bakıcının imzaladığı ve uymak zorunda olduğu ‘Bireysel Bakım Planındaki’ hususlardan ‘‘Banyo ve tuvalet ihtiyacının giderilmesi, tırnak, saç, diş, el, yüz, ayak, burun ve kulak vb temizliği ile yatak, çamaşır, oda temizliklerinin yapılması ile psiko- sosyal desteğin sağlanamaması durumunda ücret ödemesi durdurulur.

2. Yönetmeliğin 11. Maddesinin 3.fıkrası gereği adreste bir değişiklik olması halinde ücret ödemesi durdurulur.

3.Yönetmeliğin 11.Maddesinin 2. fıkrası gereği özürlünün kendisi veya bakıcısının vefatı halinde ücret ödemesi durdurulur.

4.Yönetmeliğin 7. Maddesinin 5. fıkrası gereği aynı evde yaşayan bütün bireylerin mal durumunda artı anlamda bir değişiklik olması durumunda ücret ödemesi durdurulur.

5. Özürlü bakım heyeti tarafından ikametgâhta yapılan değerlendirmede özürlünün bakımını yapabilme kanaatine varılması sonucunda ücret kesintisi yapılır.

Bir yanıt yazın