Son Yazılar

OKB’nin Tedavisi: İlaçlar ve Psikoterapi Seçenekleri 2024 Mart evde bakım aylıkları ödemeleri ! Engelli Bireylerin Gelecek Endişeleri ve Umutları Engelli Dostu Mekanlar Nasıl Olmalı? Engellilere Uygun Şehir Planlaması: Merdivenli Alanlarda İyileştirmeler Rüyada Tekerlekli Sandalye Görmek Ne Anlama Gelir? Medyum Okşan Şizofreni Belirtileri: Farkındalık ve Destek Ayrık Omurga Hastalığı: Spina Bifida Omurilik felci tedavisinde Epidural Stimulation
Yazıyı Sosyal Medyada Paylaş

Türkiye'de Nüfusun Yüzde 12'si Özürlü

Türkiye’de Nüfusun Yüzde 12’si Özürlü

Türkiye’de Nüfusun Yüzde 12’si Özürlü AK Parti Konya Milletvekili ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Erdem….

Türkiye’de Nüfusun Yüzde 12’si Özürlü AK Parti Konya Milletvekili ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Erdem, Türkiye’de nüfusun yüzde 12’sinin özürlü olduğunu söyledi. Devamı İçin Tıklayınız…

22/06/2010 – 08:00

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), 2010’“2013 Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında Sosyal Kalkınma Çalıştayı düzenledi. Vali Aydın Nezih Doğan ile AKP Konya Milletvekilleri Sami Güçlü ve Orhan Erdem’in de katıldığı çalıştayda kalkınmanın sosyal, ekonomik ve kültürel dengesizlikleri önlemeye yönelik olması gerektiği ifade edildi. Çalıştay kapsamında engellilerin sorunları da gündeme alındı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, kalkınmanın sosyal, ekonomik ve kültürel dengesizlikleri önlemeye yönelik olması gerektiğini bildirdi. Sosyo-ekonomik gelişmeyi, kişi başına düşen milli geliri artırmak olarak özetleyen Akman, bu doğrultuda oluşturulan Sosyal Kalkınma Çalıştayı’nın toplumun bütün katmanlarının kalkınmasını sağlamak amacında olduğunu ifade etti.

 

NÜFUSUN YÜZDE 12’Sİ ENGELLİ

AK Parti Konya Milletvekili ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Erdem, Türkiye’de nüfusun yüzde 12’sine tekabül eden yaklaşık 8,5 milyon insanın engelli olduğunu belirtti.

Engelliler için yapılan çalışmaları anlatan Orhan Erdem, engellilerin de daha hızlı bir şekilde sosyalleşmesi için 2001 yılında bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Orhan Erdem, “Genel merkezimiz tarafından kurulan Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelsiz bir yaşam için engellilerin topluma kazandırılması amaçlıyor. Bu çalışma kapsamında Cumhuriyet tarihinde ilk defa devlet bütçesinden engellilere pay ayrıldı. 2002 yılında engellilere 24 TL maaş ödenirken, bu rakam engel durumuna göre 190’“270 TL arasında değişen bir bedele ulaştı. Özel eğitim gören sayısı 16’“20 bin arasındayken 205 bine çıktı. İstihdama dönük adımlar atıldı. Engelli devlet memuru alımlarında kota kaldırılarak 38 bin engelli istihdam edildi.” dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise son yıllarda devletin sosyal kalkınma meselesinin daha bütüncül bir şekilde ele aldığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Sermet Başaran, SYDV Genel Müdürlüğü uzmanı Huriye Seven, Selçuk Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı ve Konya Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cemil Paslı konferans verdi.

Bir yanıt yazın